Voor 15u besteld, zelfde dag verzonden

max 4,95 verzendkosten

GRATIS retourneren

Holvoeten

Een van de meest voorkomende voetklachten zijn de holvoet of de platvoet. Hieronder lees je meer over de diagnoses, bijbehorende klachten en de juiste steunzolen. Bij holvoeten raakt maar een klein deel van de voet daadwerkelijk de grond. Het zijn vooral de voorvoet en de hiel die contact maken met de ondergrond. Die worden daardoor allebei het meeste belast en krijgen geen ondersteuning van de rest van de voet. Holvoeten zijn bijna nooit aangeboren, maar meer dan de helft komt door een neurologische aandoening, zoals de spierziekte HMSN en spierdystrofie. Ook kan holvoet slechts aan een voet ontstaan. Dat zien we bij letsel aan het ruggenmerg. 

Klachten holvoeten

Een bijkomend verschijnsel van holvoeten is een verhoogde wreef. Het kan daarom moeilijk zijn om passende schoenen te vinden. We zien ook dat holle voeten minder balans en stabiliteit geven aan de voet. De kans op het verzwikken van de enkel is hierdoor groter. Steun aan de enkels is dus belangrijk. Steun aan de gehele voet voorkomt eeltplekken onder de voet waar de druk te hoog is, namelijk de voorvoet en de hiel. 

Mysole-haal-het-beste-uit-jezelf
Mysole-holvoet

Steunzolen voor holvoeten

In ernstige gevallen is een operatie nodig om schoenen te kunnen dragen. Vaker kunnen mensen met holvoeten wel gewone schoenen dragen. Het is dan wel nodig om de juiste steunzolen te dragen. 

De juiste steunzolen voor holvoeten zijn steunzolen die de voetboog ondersteunen. Zo worden de drukplekken ontlast wat ook meer stabiliteit aan de voet geeft.

Geschikte steunzolen voor holvoeten staan hieronder.

Steunzolen geschikt voor holvoeten

Mysole elke gelegenheid de juiste steunzool

inlegzolen voor voetproblemen

Steunzolen
voor speciale voetklachten

Applicaties en inlegzolen ontwikkeld voor specifieke voetproblemen.
Werkzolen

Steunzolen
voor werk

Uitermate geschikt voor optimale ondersteuning tijdens je werk.